Persiapan Nak Raya 2011

Monday, August 29, 2011

tu la akibat buat persiapan hari raya di saat-saat akhir ... kan dh jdi kalut ...pagi tadi aku bangun sahur macam biasa , lpas tu aku tdoq sat tba2 kak aku gerak sruh p kedai ..aku pun terkejut la msa bila dia balik diakn ada kat SIK aku ingatkn tgah mimpi pdahalkn memang btul dia balik ..dia kalut2 sruh aku beli sabun nak cuci dan bersihkn halam luar rumah ..aku pun nk cpat siap dengan mamun skali pakai ksut p la kdai cina ...bla smpai sna bru ak prasan aku terpakai kasut sebelah lain sebelah lagi yg lain ..nsib baik org len x prasan klu tak malu aku sbb tersongsang kasut haha ..ni ada beberapa gmbar gotong royong kat depan umah aku ...


Antara tempat yang dicucikan :

    1.longkang

2.halaman rumah












3.longkang lagi









       5.pokok-pokok                                                                                                    4.rumah kucing


     Dan mengecat , memandangkan kami belum beli cat lagi ..lpas cuci2 semua kmi pon p la beli cat ...war unggu lembut 2 tong ...(macam mana la nak cat sbb essok nk rya dah ) lpas beli cat beli ...barang nak memasak , beli bju rya kak ak kt kdai wahab , bestnya hri nie aku berbuka ngan kak n mak aku kat kedai mamak ... bleh tahan la...lpas tu ..balik ...sebelum blik kak ak nk p beli kek dulu pastu baru balik ..bila dh balik ha ..ni la masa nya nak pasang langsir la masak la ...dan sebagainya ...

     oke ..inilah persiapan aku untuk hari raya pada tahun ini ..memang meletihkan tetapi memang enjoy gile la ... mcam mna plak persiapan rya korang plaak ...mesti cantik kan3...tpi tak pa krang jgn jdi cam aku wat persiapan di saat2 akhir klau x jdi la cam nie ..haha memang x sempat tpi x pew ...ak rsa sempat kowt ni pown skrang tgah dok mengecat ni pown tgah curi2 nk post kat blog aku ...hurm ..aku post nie pun bkan nyew untuk ape pown ..hnya untuk wat kenang-kenangan ..mna la tau nnti tringat nak rya bleh la aku bca balik post ini UNTUK MENGHILANGKAN RASA DUKA DI DADA (ayat pasrah ho)  

APA2 POWN SAYA MOHAMMAD FIRDAUS BIN ELIAS INGIN MENGUCAPKAN SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN JUGA BATIN ...

sekian terima kasih ,

 TERIMA KASIH BACA BLOG INI,
ESOK LUSA LAWAT LAGI,
ASSALAMUALAIKUMWARAHMATULLAHIWABAROKATUH,

You Might Also Like

0 fan

JOM KOMEN ! JANGAN KEDEKUT SANGAT !