TAG , TAGGIE AND TAGGING ....

Friday, November 04, 2011

Hurm tula duk tunggu/tangguh sgat nak balas tag orang skrang aku dah dpat 3 tag ... x tau nak jwab yg mna satu ... first Syahfain's second Farhana and the last third one Shafiz ..skrang ak nak jwab kesemua soalan mreka tu tu dalam satu entri je mlas nak wat sampai tiga so kene baca la sampai habis ...first nak jawab syafain n then farhana and the last one shafiz ... come on let's read about me ... keep reading oke ! don't stop ... until you all finished read my answer okay :) n don't forget like n follow my blog yup ... :)


11 Perkara Tentang Jhae ...?!?! yepp ..aha ni dia ..
1. Nama penuh aku ~ Mohamad Firdaus Bin Elias.
2. Name Fbook aku nama Fer Douz tapi ak lebih suka korang panggil aku Jhae .
3. Aku paling minat ARTIS KOREA dan paling ANTI artis ILLUMINATI !
4. Aku sayang semua adik-adik angkat aku malah abang n kakak angkat aku dalam grup K-POP BLOGGER dan BEAST IS THE B2ST (B2STY & B2UTY MALAYSIAN FAN) walaupun jusz ANGKAT je tapi aku sayang denga mereka semua kerna mreka FAMILY aku esspecially family b2uty tu .
5. Antara artis k-pop yg paling aku minat sudah tentu la B2ST/BEAST tgok header pun dah tau ... dan antara ahli beast yg aku minat ialah Yoseob sbb dia abang pertama aku .. my second brother is Junhyung 3st Hyunseung 4st Gikwang 5st Dongwoon 6st Dujun ... mreka tu semua abang angkat aku ..(lol \\walaupun mreka tak kenal aku// lol)
6. Seorang yang penyayang
7. Jhae akan minta maaf kepada org yg betul2 Jhae buat dia marah TETAPI Jhae x kan maafkn sampai kiamat pada orang yg buatkan Jhae marah pada dia melainkan dia sendri dtang jumpa Jhae minta maaf .
7. Jhae suka Math
8. Jhae x peramah langsung melainkan kalau ada orang ramah dengan dia .. bru dia akn jdi peramah
9. Jhae suka tgok cite katun mcm doreamon,shin chan,ultraman,conan, dan spngebob walaupun dah  15 .. //lol//
10. suka online
11. bercita-cita nak jumpa Beast

Oke baiklah ini soalan dari akak SYAHFAIN :)
~maaf ye bagi sesape yg x faham Bi Jhae bkan sngaja nak jawab dalam Bi sbb soalan pun dah tnya in english so kene jawab english la ... sorry kalau x fham jawapan Jhae yup~


1. If you are given 5 wish , what wish will you wishes be and list your wish ..
1.i want to prostration infront KAABAH
2. i want to see all my family in b2uty group esspecially my sister and brother 
3.i want to see BEAST face to face
4. i want to go to korea
5. i want my situation at school come return to normal 
2. What fandon are you ?
ofcourse la B2UTY ... BEAST IS THE B2ST
3. Do you Kpoppers ? why ?
yes. because i love their style and their style not like other international artis like (anonymous)
4. Your favorite idol Kpop ?
YOSEOB,JUNHYUNG,HYUNSEUNG,GIKWANG,DONGWOON,DUJUN
5. Are you single ?
Yes . ofcourse
6. What type person are you ?
who kind with me , i'll will kind with them to  'insyallah'
7. Your type blood ?
Don't laugh ... i don't know what t\my type of blood
8. Do you know me ? what the way do you know me ?
Yes , Junhyung 
9. Your favourite place ?
Mekah and Korea 
10. Your dream ?
i lovely want to visit mekah and korea ONE DAY !
11. share your idol picture ...! maximum 3 ...






oke skrang pula ... Farhana :)
yg nie soalan dia bahse melayu so Jhae jwab pun dalam bahse melayu ye ..sja tak mau jwb in english nnti ada org kta Jhae wat teruk2 ..


1.ceritakan serba sedikit tentang saya ?
oke tentang farhana yup , dia seorang yg rajin la juga dulu dia slalu cubit Jhae kalau Jhae wat salah skit ngan dia ... tapi dia memang penyayang , seorang yg baik hati memahami berbeza dari semua perempuan yg pernah Jhae kenal kat sekolah Jhae :)
2.nama first love awak (honest) ?
NURUL IZATUL msa tu darjah satu . hehe ..n msa darjah 2 dia pindah itu la saat yg menyedihkan :(
3.suka meow ? tak suka ? why ?
Jhae suka sgat dengan kucing kalau nak tau umah Jhae ada 15 ekor kucing .
4.gf anda romantik x?
belum ada gf lagi ... tapi tringinkan gf yang romantik la :)
5.first present from you gf ?
belum ada lagi  tpi ... mna la gf bgi present kat bf x sesuai ... kalau Jhae nak bagi present kat gf Jhae , jhae nak kumpul duit lpas tu nak ajak dia pegi korea ... he'eh jgn risau Jhae blanje <lol>(mesti ramai nak jadi gf Jhae kan3 ~prasan)<l0l>
6.awak inginkan benda apa dalam hidup ?
jangan gelak tau ... SAYA NAK TONGKAT SIHIR DUMBLEDORE YG DALAM CITER HARRY POTTER LAST EPISOD TU ..haha memang style (i can control the world)
7.subjek sejarah awak suka ? x suka kenape ye ?
kadang saya suka kadang saya x suka ... bab sejarah psal international Jhae tere tapi bab sjarah malaysia nie maaf ye agak low skit ..
8.while girls like to shopping while boy's don't ?
mungkin perempuan pantang tgok sale murah atau pun tgok baju yg STYLE(samala jhae pun)
9.minyak wangi favourite u olls?
Fantasia
10.favaorite western food u olls?
chicken chop
11.orang kelima yang awk sayang dalam hidup awak siapa ?
YANG YO SEOB

And now the last one Shafiz :)

1.knapa suka or tak suka p skolah ?
saya suka pegi skolah sbb skolah ada bnyak cikgu yg sedia memberi tunjuk ajar pada saya :)
2.suka x dkat orang yang gedik ?
anti's
3.jika diberi peluang untuk melancong kat mana yang korang nak pegi ?
semestinya SEOUL , KOREA ~bukan barbados~
4.tiba korang jumpa 1 bollion dollar , apa yang korang nak buat ?
nak bawa satu keluarga pegi mekah wat HAJI lpas tu Jhae nak wat busines kat sana ...
5.penat tak if hari-hari korang buat benda yang sama ? kenapa ?
penat boring n menyampah .. tpi x tau la  bgi orang yg suka bergosip aka kutuk orang 
6.siapa bestfriend korang ?
ivan , arash , syamim , ng yau shen , alyssa , samantha 
7.apa pendapat korang tentang shafiz ?
seorang yang alim , baik hati , pemurah ... tapi kadang2 hot temper skit 
8.sronok x time nak buka skolah ? kenapa ?
sronok sgat sbb msa tu nak guna pen baru pensil baru ruler baru ..semua nya baru 
9.if ada gf korang nak bagi hadiah apa kat dia ?
mcm Jhae kta tadi nak bawa dia p korea
10.subject math yg paling syok suka ke tak suka ?
yup setuju sgat .. Jhae suka tajuk CIRCLE , GRAPH OF FUNCTION , TRANFORMATION ...bla bla bla
11.suka bergosip x? korang suka cite pasal sapa ? dgan sapa korang bergosip ?
not interest ...


itu semua jawapan jujur dari Jhae ..

ini pulak soalan utk org lain ..jawab dengan jujur tau !
1.tak kira la korang minat ke tak minat ke artis korea yg mana yg korang kenal atau minat ?\
2.korang rasa Jhae ni caring x?
3.korang suka cikgu apa ? matapelajaran apa ?
4.kalau korang diberi kebenaran untuk menjadi raja kepada 3 buah negara apa yg korang nak jadi raja tu ? dan kenapa?/
5.korang rasa stuju tak Jhae ni minat korea ? kenapa ?
6.korang suka tido pkul brapa ? kenapa?
7.senaraikan 6 perkara yg paling anda mimpikan ?
8. senaraikan 6 makluk di muka bumi ni yg korang suka ?
9. korang minat artis mana ? nama apa ?
10. korang suka kutuk kawan korang x?
11. tolong bagi 5 pendapat korang tentang Jhae ni ?

dan mangsanya ialah ?
Alyaaraisya
Farhanna
Aimi
Adlina
Nur Hafidzah
Ana Jonghyun
Arina Syhirah

korang jawab tau soalan semua ni ... lpas tu kalau dah jawab bgi tau Jhae nak bace oke
:)

You Might Also Like

1 fan

JOM KOMEN ! JANGAN KEDEKUT SANGAT !