SEMINGGU PERSEKOLAHAN !

Saturday, January 14, 2012

ANyeung Haseyo ..kali ni jhae x mau bagi salam .. sbb ape kbnayakn .. bukan nak jawab .. cuma bace saje apa yg jhae tulis tapi yg jawab tu bagus la dpat pahala .. mana yang baca tapi x jawab tu .. hurm tambah dosa saje ...

oke jadi jhae nak citerkan pengalaman jhae bersekolah minggu nie .. alhamdulilah .. jhae masuk kelas paling depan skali .. perkara nie memang jhae x pernah dpat .. dari jhae darjah 1 lagi .. jhae x pernah duk kelas depan tpi bial tingkatan 4 mungkin sudah rezeki jahe .. jhae masuk kelas 4 SC .. hurm .. duk kelas ni memang susah .. serisu jhae ckap memang susah .. bnyak pelajaran yg ken ajhae amik .. seperti PHYSIC , CHEMISTRY , BIOLOGY .. mujurlah jhae minat .. kima n bio cuma fizik ade la minat2 skit2 ..

ape2 pun .. jhae cube blajar sndri .. sblum ckgu masuk .. dan tushen .. tapikan ade 1 jhae memang x puas hati .. n jhae rsa tahun nie spe form 4 mmemang menyeksa kan .. sebab ape .. dpat buku teks baru .. alah itu x pe lagi .. kami belajar semua dlam bhse melayu.. hurm x lah bukan nak belagak sbb bajar bhse ingerris .. sbbjhae dah 3 tahun bajar sains dlam english tetiba bhase mlayu pulak .. x ke pening tu nanti ..?/ .. 

tapi jhae suka sejarah form 4 sebab ade bab TAMADUN DUNIA .. jhae memang suka betui dgan bab tu .. dalam minggu ni .. bnyak ckgu msuk kelas jhae tpi x bnyak belajar sbb buku teks dpat lmbat .. kerna buku trks kami di tuker dri eng ke malay .. so tu la lmbat skit .. kmi just blajar simple2 saje lah ... 
\
yg jhae nak tergelak skali .. waktu add math .. bagi kpopper .. korang tahu tak group korean girl band nama f(X) .. haha skrang baru jhae tau .. f(x) tu bukan sje nama group korea malah .. nama formula add math bagi bab pertama iaitu FUNCTION NOTATION .. tu .. hehe msa ckgu add math tgah mngajar jhae terkejut n tergelak sorang2 sbb terpikirkan balik pasal f(x) group korea tu dgan f(x) formula add math tu ...

tapi ade 1 pelajaran yg agak susah bgi jhae .. iaitu .. fizik ... hurm .. agak susah la bab ini .. ..tpi jhae tetap nak bagi ia senang juga dimata jhae ... 

kalau korang nak tahu .. sejak start je skolah .. jhae nak pegang lappy n phione 1 jam pun x sempat sbb ashik sibuk dgan tushen ,, nak balut buku ,,, nak susun buku ,, nak tulis nama dkat buku ,,, nak rujuk buku ,,, hur sejak tu la setiap hari bngun pagi nak pergi skolah mesti pening kepala ... kalau balik umah awal pun .. msih x sempat nak on fb .. sbb pening pala .. nak tidur ...

so hari sabtu n ahad je jhae free .. tapi x la free sgat ... so ini saje la diar jhae untuk minggu nie .. sekian ....

You Might Also Like

0 fan

JOM KOMEN ! JANGAN KEDEKUT SANGAT !