Hari Yg Pnuh Dgn Penantian , Kebetulan & Kebahagian

Sunday, December 18, 2011

Assalamualaikum  & Anyeung haseyoo

So .. pelik kan tetiba jhae tulis tjuk ni utk wat post kat blog jhae ? haha .. actually hari nie merupakan hari yg paling best skali dalam tahun ni .. hari nie bagi jhae penuh dengan Penantian .. Kebetulan malah juga Kebahagiaan ... 

baiklah jhae akan citerkan satu persatu ...oke

     Sbenarnya hari nie .. jhae rasa cuma FICTION .. dan tak akan wujud lagi .. andwae !!! hajimannn / tetappi  .ianya adalah FACT... akhirnya dia datang juga .. akhirnya .. dia datang dan memohan maaf atas kesilapannya .. bertapa gembiranya jhae .. itulah yg jhae nak dengar ... 

     Harini memang penuh dengan Kebetulan ... contoh-contoh kecil .. tadi omma jhae ada masak sesuatu .. tetiba bau punya la busuk ntah la omma jhae masak ape ntah .. aiggoo . busuk betula .. rsa cam x leh nafas je ... kebetulan pula laptop jhae kluar lagu BREATH .. hehe .. 'i can't take my breath breath breath' haha memang btul pun rsa cam tak leh tarik nafas tu .. haha kebetulankan .. atau pun dh memang jodoh jhae dengan beast ... haha ...

      Bukan kebetulan itu saja ... ni lagi besar dan bermakna ... hri ni adalah hari last jhae nak tgok CD DRAMA NAUGHTY KISS tu .. sbb episode die dah nak habis dah jhae tgok .. so hri ni adalah CD yg terakhir maksudnya episod last la .. mentang2 la episode last hari kat tv ashik kluar muka KIM HYUN JOONG  // BAEK SEUNG JO je .. ha slalunya x mcm nie .. pun ... dah bila jhae tgok CD tu .. tepat ceritanya habis .. ketika Christmas .. elok la kita pun x lama lagi je dan yg paling skali ending cerita tu pun bahagia je semua .. hurm x sangka percintaan pada mulanya bertepuk sebelah tangan akhirnya menjadi 2 tangan .. memang menyentuh hati lah citer ni .. dah kebetulan juga pada hari yang sama .. jhae berasa HAPPY sgat sbb org yg jhae nantikan tu dah minta maaf dgan jhae .. 

KESIMPULANNYA ..
Kesimpulannya .. 

1.kita janganlah mengalah walaupun kita tahu harapannya amat tipis 

2.setiap cerita sedih akan di akhiri dengan cerita gembira juga 

3.hidup ni bagaikan kertas kosong kita perlu warnainya supaya lebih menarik dan menyeronokkan 

4.hidup lah dengan bahagia bukan untuk sedih sahaja 

5.jodoh dan ajal bukan di tangan kita tetapi di tangan tuhan semua telah tertulis 

6.jangan kita yg pali bernasib malang sekali dalam duni kerna ada yg lebih malang dari kita

itu jelah kesimpulan dan pengajaran yg terbesar buat jhae bagi tahun nie .. nie smua berkenaan kisah remaja jhae .. kalau korang semua nak tahu .. tahun ni adalah tahun yg plaing bnyak jhae mendapat ujian .. bukan ujian ape UJIAN PERSAHABATAN .. hurm .. ternyata Sahabat lebih penting dari Percintaan .. jika dibuat pilihan jhae akan pilih Sahabat dulu kemudian baru Percintaan ..dan jhae akan ingat tarikh hari ini 17 ~ DISEMBER ~ 2011 .. . chinguuuyaa ... gomawoo sbb sudi baca .. 

You Might Also Like

0 fan

JOM KOMEN ! JANGAN KEDEKUT SANGAT !