Nostradamus ramalkan esok 20/12/12(JUMAAT) KIAMAT !!!

Thursday, December 20, 2012

Anyeong Haseyo :) 

sekarang ni org yg x kuat IMAN semua duk percaya kiamat esok ... !! sebelum tu aku nak bagi tau kat korang SIAPAKAH NOSTRADAMUS ni ...

Nostradamus ni macam seorang peramal ... semua ramalannya menjadi kenyataan contohnya PERANG DUNIA KEDUA , Kematian PUTErI DIANA , TAUFAN KATRINA , Bangunan America di serang pejuang berani mati dan sbgainya ....dan dia juga TELAH MERAMALKAN HARI KIAMAT !!

antara kata2nya ialah ...

''FROM the Calm Morning , The END will come''
''When the DANCING HORSE''
''and the circle will be 9''

korang mesti prasankan .. maksud the dancing HORSE ... nostradamus tu cuba katakan bahawa LAGU GANGNAM STYLE OLEH PSY MERUPAKAN tanda2 KIAMAT ...

oke aku terangkan 1 persatu ...

''FROM the CALM MORING , The END will come''

maksudnya : Di tanah KOREA adalah satu2nya tempat dimana GELARANNYA "THE CALM MORNING" dan dimana KIAMAt akan datang ...

"When the DANCING HORSE"

maksudnya : LAGU GANGNAM STYLE kan tarian die dinamakan tarian kuda ..

"And the circle will be 9"

maksudnya : sekarang ini jumlah viewer lagu PSY - GANGNAM STYLE di youtube ialah 988,980,056 ... mereka meramalkan juga esok 21/12/12 jumlah viewer tu akan menjadi 1 billion iaitu 1,000,000,000 , cuba korang kire ada berapa 0 dalam satu billion tu ? 9 kan ...

jadi terpulanglah kepada korang nak percayake atau tidak !! tapi aku sama sekali x percaya ... WALAUPUN semua ramalan NOSTRADAMUS ni tepat dan benar2 belaku tapi x semestinya ramalan dia untuk kiamat ini adalah tepat sebab sedangkan NABI MUHAMMAD pun tak mengetahui bilakah tarikh KIAMAT ... wahai UMAT MANUSIA janganlah hampa semua percaya kata2 Nostradamus itu .. lebih baik korang percayakan NABI MUHAMMAD SAW ...

Sepuluh tanda-tanda qiamat yang disebutkan Rasulullah saw. dalam hadis ini adalah tanda-tanda qiamat yang besar-besar, akan terjadi di saat hampir tibanya hari qiamat. Sepuluh tanda itu ialah:
  1. Dukhan (asap) yang akan keluar dan mengakibatkan penyakit yang seperti selsema di kalangan orang-orang yang beriman dan akan mematikan semua orang kafir.
  2. Dajjal yang akan membawa fitnah besar yang akan meragut keimanan, hinggakan ramai orang yang akan terpedaya dengan seruannya.
  3. Binatang besar yang keluar berhampiran Bukit Shafa di Mekah yang akan bercakap bahawa manusia tidak beriman lagi kepada Allah swt.
  4. Matahari akan terbit dari tempat tenggelamnya. Maka pada saat itu Allah swt. tidak lagi menerima iman orang kafir dan tidak menerima taubat daripada orang yang berdosa.
  5. Turunnya Nabi Isa alaihissalam ke permukaan bumi ini. Beliau akan mendukung pemerintahan Imam Mahadi yang berdaulat pada masa itu dan beliau akan mematahkan segala salib yang dibuat oleb orang-orang Kristian dan beliau juga yang akan membunuh Dajjal.
  6. Keluarnya bangsa Ya’juj dan Ma’juj yang akan membuat kerosakan dipermukaan bumi ini, iaitu apabila mereka berjaya menghancurkan dinding yang dibuat dari besi bercampur tembaga yang telah didirikan oleh Zul Qarnain bersama dengan pembantu-pembantunya pada zaman dahulu.
  7. Gempa bumi di Timur.
  8. Gempa bumi di Barat.
  9. Gempa bumi di Semenanjung Arab.
  10. Api besar yang akan menghalau manusia menuju ke Padang Mahsyar. Api itu akan bermula dari arah negeri Yaman.
Mengikut pendapat Imam Ibnu Hajar al-Asqalani di dalam kitab Fathul Bari beliau mengatakan: “Apa yang dapat dirajihkan (pendapat yang terpilih) dari himpunan hadis-hadis Rasulullah Saw. bahawa keluarnya Dajal adalah yang mendahului segala petanda-petanda besar yang mengakibatkan perubahan besar yang berlaku dipermukaan bumi ini. Keadaan itu akan disudahi dengan kematian Nabi Isa alaihissalam (setelah belian turun dari langit). Kemudian terbitnya matahari dari tempat tenggelamnya adalah permulaan tanda-tanda qiamat yang besar yang akan merosakkan sistem alam cakerawala yang mana kejadian ini akan disudahi dengan terjadinya peristiwa qiamat yang dahsyat itu. Barangkali keluarnya binatang yang disebutkan itu adalah terjadi di hari yang matahari pada waktu itu terbit dari tempat tenggelamnya”.
OKE SEKARANG KORANG NAK PERCAYAKAN NABI MUHAMMAD SAW ATAUPUN NOSTRADAMUS ? aku rasa ini adalah plan2 orang kafir yahudi untuk menakut2kan umat islam dengan menuduh PSY-GANGNAM STYLE adalah punca KIAMAT ini adalah tujuan menjatuhkannya .. 
SEKIAN TERIMA KASIH :)



You Might Also Like

2 fan

JOM KOMEN ! JANGAN KEDEKUT SANGAT !