PERUBAHAN !

Tuesday, August 14, 2012

Anyeung Haseyo !

Dah lama ak x post ... dalam blog .. kali nie ak ade mood sbb tu yg ak rajin nak post kat blog nie ....

skung ak nak citer apa yg sudah terjadi ... sepanjang bulan PUASA  ini .... 

1... PADA tarikh 26 hari bulan 7 2012 ... ayah ak sudah meninggal dunia , akibat penyakit Jantung , Kencing Manis , Darah Tinggi , Buah Pinggang dan jangkitan kuman ... ayah ak meninggal di HOSPITAL SUNGAI PETANI ... Ini lah perkara yg paling sedih bagi ak dalam tahun ni .. dah tu ayah ak meninggal pada bulan puase plak tu nak dekat dengan raya .. jadi bermulanya pada tahun ni ak beraya TANPA AYAH !! :(  ... tapi tidak mengapa ak redha dengan kepemergiannya ... yg membuatkan ak lebih senang hati ialah .. semasa ak memandikan dan mengapankan jenazah ayah ku .. wajahnya kelihatan tersenyum ... mungkin kerna dia meninggal pada bulan yg mulia ini ... ALHAMDULILAH ...

oleh itu bagi yg ISLAM tolong baca apa yg aku akan tulis selepas ini ... 

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim .. aku sedekahkan SURAH AL - FATIHAH kepada ayah FIRDAUS ini dengan lafas AL-FATIHAH

Terima Kasih .. Korang semua yg sanggup bacakan ayat ini untuk ayah ak .. semoga ALLAH merahmati korang semua ...
2 ... sejak sahaja ayah ak meninggal ak rsa RAYA pada tahun ini dah x menarik dah bagi ak ... dan ak perlu cari duit bagi menampung sedikit sebanyak keperluan sekolah ku kerana ak sudah tidak berayah lagi ... oleh itulaah , ak ingin mula buat part time bekerja .. syukur alhamdulilah .. aku dapat juga bekerja di kedai WAYANG ( GSC ) sebagai CONSSESION ... dengan dapat meringankan sedikit beban mak ak .... jadi pada hari raya nanti .. ak akan bekerja directly .... 



3... seterusnya pula ...  hari ini tarikh 14/8/2012 .. merupakan hari yg meletihkan bagi ak .. sebab msa di sekolah hri ni 1 malaysia TING 4 akan mengadakan PEPERIKSAAN SEJARAH KERTAS 3 SAHAJA ... selama 3 JAM !!!! ak ingatkan mreka bagi msa 3 JAM tu boleh la ak tidoq .. tapi !!!! ak rsa 3 JAM tu mcm 3 MINIT ja .. dah tu .. soalan die semua susah n kene jawab dalam bentuk esei !!! pastu balik2 jer dari sekolah ak terus jadi demam ... sakit sendi , pening kpala , batuk2 , sakit tekak n bnyak lagi argghh ... pastu petang tadi ak pegi la klinik ambil ubat ... bukan sekadar kene ambil ubat tapi kene inject ... nih ak nak bagi tau ni .. msa kene inject tu .. langsung x rasa sakit .. tapi 5 minit lepas kene inject tu .. tgan kanan ak rsa kebas ... lepas tu trus ak rsa lebam memang sakit gilerrr dooohhhhhh !!!!!!!!!! smpai skung msih skkit ... hrap2 cepatla baik sebab jumaat ni ak kene p keje dah .. kalau x cam na nak keje kalau dah sakit tul x?

Haha memang sakit yweyy rasa cam LEBAM kene hentak dengan HAMMER tu ... koang tau x  berapa harga ubat n injection ni skali ? RM 150 .... memang mahal gilerr laa .. ape yg mahal sgat pown ak tak tau rsa cam dah p buat pembedahan dah !



4 ... last skali ak nak citer .. ALBUM BEAST DAH KUAR DAH tarikh 22/7/2012 ... nama ALBUM NI ialah MIDNIGHT SUN ... ak suka semua lagu dalam album ni terutamanya lagi MIDNIGHT dan lagu BEAUTIFUL NIGHT .. tersebut ialah .. senarai lagu dalam album tersebut !!!

  1. Midnight (Byeol Heneun Bam) (별 헤는 밤; The Night I Count the Stars)
  2. Areumdaun Bamiya (아름다운 밤이야; Beautiful Night)
  3. Nega Aniya (내가 아니야; Not Me)
  4. Niga Bogo Sipeojimyeon (니가 보고 싶어지면; When I Miss You)
  5. Niga Wwineun Nal (니가 쉬는 날; The Day You Rest)
  6. Dream Girl
Tringin sgat nak beli album diorang tapi album die belum smpai lagi kat penang .... takpe tunggu skit hari je lagi ade la tu .. 

keyh la itu je ak nak citer tuk post kali ni .. bye smua ... 

You Might Also Like

0 fan

JOM KOMEN ! JANGAN KEDEKUT SANGAT !