Restoran Habanero (Makanan Mexico Di Malaysia)

Tuesday, April 29, 2014

Anyeung .. Hola ... Assalamualaikum ..

Hari ni Jhae nak update n Promote kedai yg Jhae tgah kerja sekarang ...
ok before that im gonna tell uguys the meaning of the title in this post ...
'Hola ! Bienvanida Habanero' means 'HI ! WELCOME TO HABANERO'
haha at least korang tau apa yg Jhae ni cuba kata apa .. ni la bahasa MEXICO eh eh eh silap SPAIN (sama la tu)...


Before that ... let me introduce ..This Restaurant only have 1 Francais in Malaysia , in QueenBay Penang   ... so kalau orang korang tringin nak makan makanan Mexico boleh la datang sini ...  Actually lot of people still dont know what is mexican food ? where is mexican food restaurant ? how the mexican food taste ? is it HALAL ? and how to order ?
ok maih Ceq nak habaq mai ...

we have a few type of meat :
1. CAMINO BEEF(daging Lembu Cincang)
2.RALLADO CHICKEN (Spicy Chicken)
3.PARRILA CHICKEN (Chicken Grill with Black Pepper)
4.CHORIZO SAUSSAGE (Chicken mix with BEEF saussage)
5.REBOZADO FISH (Dori fish 'fried fish with mexican special flour')
6.POLAR CHICKEN (Its Parrila Chicken Mixed with Mexican Sauce)
7.TUNA (if you dont know what is Tuna let me kick ur ass)

type of RICE:
1.TOMATO CHILI RICE(nasi tomato laaa)
2.CUMIN RICE(jangan pikiaq kotoq nohhh .. it just RICE mix with MExiCan Herbs)
3.CILANTRO LIME RICE( ak tak tau sangat pasal nasi ni yg aku tau dia warna HIJAU dan rasanya agak2 MASAM skit)

type of SAUCE :
1.BBQ SAUCE
2.MAYONAISE
3.RANCH (Mayonaise mixed with mexican herbs)
4.CILANTRO LIME SAUCE(Green in color and quite sweeet n sour)



Oke .. Di kedai aku ni Popular with Burrito , Quesadillas , Taco and Ensalada(salad) ...
Oke cara nak order dia first  Kena pilih MEXICAN SKIN FIRST .. Mexican skin dia adalah Burrito(mcam CAPATI) , Quasadillas , Taco dan Ensallada(SALAD) .. oke kat bawah ni ada introduce tentang FOOD2 ni ..


Alright !! THIS one is BURRITO .. bentuk dia macam Capati then kat sini Burrito ni ada 2 SIZE // 10 INCH dan 12 INCH .. untuk pendapat aku .. Burrito lebih untung tau because it's BIG and THICK enough to share by 2 people dan beli satu set jer boleh buat korang kenyang even though korang share ngan kengkawan korang .... my suggestion .. Burrito ni lebih sedap kalau korang pilih daging CAMINO BEEF dengan PARRILA CHICKEN .. memang sedap gilerrrrr ....


dan ini pulak TACO ... Taco ini ialah Kulit Jagung yg telah dikeraskan .. Taco sini kalau ambik 1 set dapat 3 keping ...kalau korang tringin nak makan CRISPY2 boleh la pilih taco .. tapikan Kalau nak makan Taco ni aku sarankan Beli Taco ni dan terus makan kat kedai ni sebab kalau korang TAKE AWAY nanti skin die dah lembut mesti korang x lalu nak makan .. so just Having Here is better ... for Taco ni im Suggest uolls to choose Rabozado FISH , Camino Beef dgan Chorizo Saussage .. memang ranggup habis aaa...


Kepada korang yg VEGETARIAN takleh makan DAGING dunt worry sini ada ENSALADA .. iaitu salad kami ini mengandungi Lettuce,Salsa,Black Bean,Roasted Carrot,Fresh Jicama,Chili Lime Jicama ... ikut citarasa korang nak pilih ape nak semua tu pun boleh ....


Ini pulak ialah Quesadilla .. kulit dia sama macam Buritto cuma dia kecil skit ... tapi kalau korang nak Quesadilla ni 1 set koang akan dapat 2 pieces dunt worry kenyang juga ... QUEsadilla ni sesuai untuk orang yg suka makan cheese ... sebab Quesadilla sini memang CHEESY gila .. kalau koang tgok iklan PIZZA HUT tu kan ??? Here Our QUESADILLA worst than that lagi banyak .... dan Ranggup sebab ianya akan diGRILL ... dan Meat yg sesuai untuk Quesadilla ni ialah CAMINO BEEF , Polar Chicken sesuai laa ...

oke pasal Harga koang jangan risau ... kat sini punya makanan Harga dia lebih Kurang Subway juga la .. harga berdasarkan DAGING apa yg korang pilih ....  dan makanan sini Halal ...jangan risau ...


itu sahaja aku nak postkan pasal harini ... Anyeung ... Sayonara ... Adios ....


You Might Also Like

0 fan

JOM KOMEN ! JANGAN KEDEKUT SANGAT !